ȘtiriTech&IT

AMD își mută o parte din producția de chip-uri de la TSMC la Samsung

Vorbeam zilele trecute cum TSMC vor majora prețurile chip-urilor produse pe teritoriul Statelor Unite cu până la 30 de procente. În urma acestui anunț, unii clienți ai companiei taiwaneze au început să caute deja alternative. Un astfel de client este AMD, care, conform unor leakuri, își mută o parte din producția de procesoare către fabricile celor de la Samsung. Este vorba despre modele încă nelansate, dezvoltate folosind litografia pe 4nm.

Teoretic, ar urma ca AMD să lanseze familia de procesoare Phoenix. Acestea sunt modele dedicate laptopurilor și vor folosi procesul de fabricație pe 4nm. Singura piedică este însă coada care s-a format la fabricile TSMC, chestie care i-a determinat pe americani să-și mute din producție către Samsung. Această decizie vine după ce producătorul de procesoare a amânat lansarea cu o lună deja.

Informația asta este, desigur, un zvon; un leak de pe Twitter. Doar că de această dată nu este o informație neapărat nouă. Se vorbește de ceva vreme despre migrarea AMD și Qualcomm către fabricile celor de la Samsung, iar acum par să vină și primele confirmări. Asta se întâmplă și din cauza modului în care operează TSMC, care oferă tratament preferențial unor clienți mari, gen Apple, cauzând astfel întârzieri pentru companiile mai mici.

La finalul zilei, schimbarea asta nu prea are cu ce să ne afecteze. Am mai văzut hardware produs de Samsung, odată cu generația RTX 3000 de la NVIDIA, niște plăci video pe care le-am lăudat încă de atunci pentru calitatea construcției, fiabilitate și temperaturi. Și după cum am putut vedea, au supraviețuit foarte bine în timp, deci nu are sens să ne facem griji că Samsung n-ar face o treabă bună. Iar cum TSMC oricum urcă prețurile, s-ar putea că producătorul din Coreea de Sud să fie alegerea mai deșteaptă și din punct de vedere financiar.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button