ȘtiriTech&IT

Plăcile video AMD Radeon RX 7000 primesc un boost serios după ultimul update de driver

Zilele trecute am pornit PC-ul, și văd în colțul ecranului o notificare de la AMD Software: Adrenalin Edition că vrea să-și facă ceva update. Aveam înainte 23.ceva.ceva și acum am făcut trecerea la 23.7.1. Îl folosesc așa de vreo câteva zile, dar nu am observat mari schimbări. Bine, asta are legătură și cu faptul că mă joc cam orice blocat la 144 FPS, cât duce monitorul. Și în CSGO ce mari schimbări să vezi? Și pe ăla îl țin blocat la 400 și stă băț în majoritatea timpului pe o placă AMD Radeon RX 7900 XTX.

Dar spre mirarea mea, am aflat abia zilele astea că actualizarea de driver a adus și o mulțime de îmbunătățiri. Și culmea, că primii care au observat îmbunătățirile au fost cei care se joacă la rezoluție FullHD. În Forza Horizon 5, performanța a crescut cu până la 67% pe RX 7900 XT, în timp ce XTX-ul a împușcat un boost de 32 de procente.

Povestea s-a repetat și în The Last of Us Part I, acolo unde boost-ul a fost ceva mai mic, dar 22% extra pe Radeon RX 7900 XTX sunt, până la urmă, 22 la sută. Asta înseamnă că cei care folosesc un monitor 1080p împreună cu una dintre plăcile astea, tocmai au mai câștigat ceva performanță extra. Și cum monitoarele FullHD moderne vin cu rate de refresh de până la 360 Hz, e bine să ai niște headroom. Am atașat mai jos informații despre cea mai nouă actualizare de driver de la AMD.

Probleme rezolvate

 • Anumite jocuri și aplicații VR ar putea întâmpina performanță sub nivelul optim sau stuttering ocazional pe plăcile video din seria AMD Radeon RX 7000.
 • Diverse crash-uri și timeout-uri ale driverului video au fost observate în timp ce rulează conținut AV1 în DaVinci Resolve Studio.
 • Îmbunătățiri ale consumului în idle atunci când sunt conectate anumite monitoare 4K@144Hz cu FreeSync sau configurații multimonitor (precum 4K@144Hz + 1440p@60Hz) pe plăcile video din seria AMD Radeon RX 7000.
 • Artefacte intermitente în timp ce rulează WWE 2K23 pe unele plăci video AMD, precum Radeon RX 7900 XTX.
  Artefacte intermitente în timp ce rulează Nioh 2 pe unele plăci video AMD, precum Radeon RX 6800 XT.
 • Îmbunătățiri ale performanței în The Great War: Western Front.

Probleme cunoscute

 • Crash-uri intermitențe ale aplicației au fost observate când rulează Runescape pe anumite plăci video AMD, precum Radeon RX 5700 XT.
 • Artefacte intermitente în jurul anumitor modele de jucători în timp ce rulează Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+ pe anumite plăci video AMD, precum Radeon RX 6900 XT.
 • Poate fi observat niște stutter în timp ce rulează Call of Duty: Modern Warfare II cu Radeon Anti-Lag activat. Ca o soluție temporară, utilizatorii care întâmpină probleme ar trebui să dezactiveze Anti-Lag din setările jocului.
 • Overlay-ul Performance Metrics poate indica N/A FPS în diverse jocuri.
 • Semnalul video se poate pierde după trecerea de la o fereastră la alta pe anumite monitoare cu Adaptive-Sync activ, folosind anumite plăci video AMD, precum Radeon RX 7900 XTX.
 • Consum de memorie video mai mare decât de obicei atunci când sunt folosite anumite setări ale funcției Record and Stream, precum Instant Replay.

Note importante

 • Funcția de Factory Reset a fost dezactivată temporar ca o măsură de precauție în timp ce izolăm câteva probleme de instalare care au fost raportate în timpul upgrade-urilor. Utilizatorii pot folosi AMD Cleanup Utility ca soluție temporară.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button