PCȘtiri ITTECH

AMD promite procesoare și mai rapide cu Precision Boost Overdrive

Zilele trecute Intel a prezentat o nouă soluție de overclock automat pentru procesoarele sale. Așa că era de așteptat ca AMD să amintească lumii că are o aplicație similară, numită Precision Boost Overdrive. Una ce are efecte noi și foarte interesante pentru procesoarele Ryzen 3000.

Programul de overclock automat al celor de la AMD este acum capabil să detecteze exact cât de potentă este placa de bază la care este atașat un procesor Ryzen 3000. Dacă va observa că placa de bază cu pricina este echipată cu o componentă electrică ce depășește specificațiile standard ale procesorului, va începe să facă un overclock automat. Puteți vedea mai jos o explicație a conceptului, cu tot cu desene.

 

În esență, vă puteți aștepta la un spor de frecvență de câteva sute de MHz, exemplul folosit în clipul de mai sus fiind un sat de la 4.55GHz la 4.75GHz. Poate că nu sună a fi prea mult la prima vedere, dar este aproape cât diferența dintre un Ryzen 7 3700X și un 3800X, ce costă cu 300 de lei și ceva mai mult. Desigur, overclock-ul este dependent și de temperatură, nu va încerca să vă topească placa de bază dacă îl activați. Sau cel puțin asta este intenția.

Vom vedea cum se comportă pe viu la sfârșitul acestei săptămâni.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button