PCȘtiri ITTECH

Intel lucrează la un program de overclock automat

În ultima vreme am tot văzut cum companii precum Nvidia și AMD lucrează la aplicații ce permit efectuarea unui overclock automat și eficient pentru plăcile lor video, iar Intel nu se lasă mai prejos, anunțând acum propria sa soluție. Însă nu una pentru plăci video, din moment ce încă nu are una dedicată la dispoziție, ci pentru procesoarele sale.

Noua unealtă se numește Performance Maximizer și va fi disponibilă de luna aceasta, având suport doar pentru modelele deblocate Coffee Lake din seriile i5, i7 și i9. Cei care dețin un i3 vor trebui să se ocupe manual de overclock deocamdată, iar cei cu un model care nu permite overclock vor trebui să se întrebe în continuare de ce acestea încă mai există.

Intel a demonstrat la Computex cum acest program este capabil să modifice automat frecvența unui procesor i7 9700K, urcând toate nucleele de la 4.6GHz până la 5.2GHz. Este vorba de un procesor cu 8 nuclee, așa că toate funcționând la această frecvență chiar aduce un spor generos de performanță, în special dacă luăm în considerare că frecvența sa de boost standard este de 4.9GHz pentru doar câteva dintre nuclee. Desigur, overclock-ul vine cu un consum mai mare de energie și cu mai multă căldură, dar Performance Maximizer monitorizează comportamentul său pentru a se asigura că nu sunt probleme pe termen lung.

Astfel, până și cei care se tem ca nu cumva să provoace vreun accident regretabil prin overclock pot fi liniștiți cu ideea că tot ce trebuie să faceți acum este să apese un buton.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button