PCȘtiri ITTECH

AMD Picasso a fost zărit

APU-urile noi produse de AMD n-au fost până acum pe cât de populare speram. Spun asta pentru că tot nu pot găsi un laptop care să folosească Raven Ridge. Dar poate asta se va schimba cu Picasso.

Noul APU a fost zărit în baza de date a UserBenchmark.com, un serviciu care permite compararea performanței a diverse componente de PC. APU-ul Picasso era doar trecut cu numele și codul 15D8, fără nici un fel de detaliu de performanță. Dar cel puțin confirmă existența acestei componente, din moment până acum Picasso a fost doar menționat într-un grafic ce și-a făcut apariția pe internet anul trecut.

Conform graficului de mai sus, vom avea parte tot de arhitectura folosită pentru Raven Ridge, dar optimizat, probabil folosind procesul de 12 nanometri. Ar fi grozav dacă era folosit cel de 7 nanometri, dar în acest moment asta ar fi o speculație nefondată… deși, din moment ce apare abia în 2019, și numărul de sisteme portabile care chiar folosesc Raven Ridge este… n-am găsit unul în România, poate nu ar fi chiar imposibil. Adică, dacă ai ști că o „înjumătățire a mărimii” este pe drum, de ce te-ai deranja cu varianta supraponderală?

AMD Picasso ar trebui să fie disponibil atât pentru desktop cât și pentru laptop, în socket-urile AM4 și FP5. Nu este clar cum va arăta componenta sa grafică, dar probabil va fi tot Vega deocamdată.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button