PC

Detalii despre procesoarele și plăcile video AMD de anul viitor

Câteva informații noi au început să circule pe internet despre planurile pe care la are AMD pentru anul viitor și chiar pentru 2019.

Conform graficelor ce s-au scurs pe internet în ultimele zile, vă puteți aștepta ca în 2018 să primiți o îmbunătățire a lui Summit Ridge, sub forma lui Pinnacle Ridge. Nu este vorba de un simplu refresh, ci mai mult ceea ce făcea Intel pe vremuri cu metoda Tick-Tock. Pinnacle Ridge va fi construit pe 12 nanometri, aducând un spor de performanță față de ce vedem acum de la Ryzen. Generația cu adevărat nouă va sosi abia în anul 2019, cu Matisse. Procesoarele din această serie se vor folosi de arhitectura Zen 2, și ar putea fi construite pe procesul de 7 nanometri.

Pe partea de APU-uri, vom avea abia anul viitor parte de Raven Ridge, ce ne aduce 8 fire de execuție Zen, fără îndoială cu 4 nuclee fizice, și 11 unități de procesare Vega. Aceste procesoare vor fi disponibile atât pentru desktop, cât și pentru laptop-uri, cu socket FP5. În 2019 pe sectorul de APU-uri vom avea Picasso, o serie bazată tot pe Raven Ridge, dar cu îmbunătățitele de rigoare. Evident, pe partea mobilă există o decalare de aproape un an.

Conform testelor efectuate până acum de AMD pe un astfel de APU, cu numele Ryzen 5 Pro Mobile, există un spor notabil de performanță față de Bristol Ridge… deși nu prea mult în jocuri, partea grafică fiind încă factorul limitant. Dar există o diferență mare față de un i5 Kaby Lake, atât din cauza firelor de execuție adiționale, cât și a componentei grafice superioare.

 

În ceea ce privește plăcile video, în toamna lui 2018 vom primi Vega 20, o extindere a lui Vega 10. Acest GPU nou va fi acompaniat de o platformă nouă pentru servere, Rome înlocuind Naples și aducând suport pentru PCI-E 4. Dar asta abia la finalul lui 2018.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button