Știri IT

AMD Opteron cu 32 de nuclee si suport pentru RAM DDR4

Zvonurile despre AMD Zen se inmultesc in fiecare zi, iar ultimul este legat de varianta pentru servere a lui Zen, adica AMD Opteron.

amd zen opteron

Sursa sustine ca noul AMD Opteron va integra 32 de nuclee si un controller pentru memorie DDR4. Controller-ul de memoria va suporta pana la opt canale pentru RAM. Noua arhitectura va avea 64KB L1 cache si 512KB L2 cache pentru fiecare nucleu. L3 cache va fi in cantitate de 8MB si va fi impartita in grupuri pentru cate patru nuclee.

Cresterea numarului de nuclee era de asteptat deoarece procesorul de fabricare va fi pe 14/16nm. AMD spera sa se depaseasca performantele lui Intel Xeon E5v3 care are 18 nuclee, dar patru dintre ele pot creste pana la o frecventa de 3.8GHz, in timp ce toate cele 18 nuclee lucreaza in paralel la 2.3GHz.

Speram ca AMD sa isi revina ca si performanta cu noua arhitectura pentru a oferi o concurenta reala impotriva lui Intel, air aceasta concurenta pune in avantaj cumparatorii, producatorii fiind nevoiti sa scada preturile, nu sa le creasca asa cum se intampla acum cu procesoarele Intel.

[CERN]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button