MORE

AMD Zen trece de primele teste fara probleme

Vesti bune pentru cei care inca mai viseaza o vreme in care procesoarele de performanta inalta nu sunt strict domeniul companiei Intel si a lipsei de competitie. Arhitectura Zen este cu un pas mai aproape de lansare, trecand cu bine prin testele efectuate de inginerii companiei.

Conform unui nou zvon, pentru ca lucruri concrete nu vom vedea pana in vara lui 2016, AMD a efectuat o serie de teste asupra prototipurilor realizate folosind arhitectura Zen, iar acestea au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor, fara probleme insemnate.

Acesta dezvaluire este fara indoiala o veste buna. Chiar daca rezultatul testelor nu inseamna ca Zen va fi lansat mai devreme de toamna lui 2016, cel putin nu va provoca intarzierea procesoarelor.

Arhitectura precedenta, Bulldozer, a trecut prin teste similare inainte de lansarea sa, numai ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste performanta per ciclu de procesare. Ca urmare, a fost si amanat. Bulldozer, in unele aplicatii, reusea chiar sa aiba o putere inferioara fata de arhitectura K10, folosita atunci in procesoarele Phenom II.

Faptul ca Zen a reusit sa treaca de aceste teste poate va insemna ca rezultatul final nu ne va face sa asteptam pana la prima revizie pentru un procesor cu adevarat performant (si eficient) de la AMD.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button