PC

AMD încearcă să satisfacă cererea de plăci Radeon RX Vega 64

După ce au dispărut imediat după lansare, AMD colaborează cu partenerii săi pentru a repopula unitățile de păstrare în stoc la toate variantele de Radeon RX Vega 64, inclusiv pentru modelul de sine stătător de 499 dolari.

La lansarea noilor modele de plăci video AMD, cererea a depășit cu mult oferta, lucru ce era de așteptat pentru o placă video de top. De atunci au circulat zvonuri cum că prețul de 499 dolari anunțat înainte de lansare ar fi fost doar unul promoțional, și că toate plăcile RX Vega 64 vor fi ulterior vândute la pachet cu două jocuri, un discount pentru un monitor FreeSync, și un discount pentru o combinație între un procesor Ryzen și o placă de bază.

Între timp site-ul hothardware.com a contactat AMD pentru confirmare. Mai jos puteți citi replica dată de AMD:

Cererea pentru Radeon RX Vega 64 continuă să depășească așteptările. AMD lucrează îndeaproape cu partenerii săi pentru a aborda această cerere. Cantitățile noastre inițiale de lansare includeau modelul separat Radeon RX Vega 64 la prețul recomandat pentru vânzare de 499 dolari, pachetul promoțional Radeon RX Vega 64 Black Pack la prețul recomandat pentru vânzare de 599 dolari, și pachetul Radeon RX Vega 64 Aqua Pack la prețul recomandat pentru vânzare de 699 dolari. Lucrăm cu partenerii noștri la repopularea în următoarele săptămâni a tuturor unităților de stoc pentru Radeon RX Vega 64, inclusiv modelul de sine stătător și pachetele promoționale, și ar trebui să vă așteptați la stocurile de Vega să reapară în perioada următoare.

După acest răspuns oferit de AMD, PC Gamer a dus discuția și mai departe, și a întrebat cât de mult control are AMD asupra prețului. În sensul că, dacă un pachet promoțional oferit de AMD conține placa video, două jocuri și niște discount-uri, toate la prețul de 599 dolari, atunci ce i-ar putea împiedica pe comercianți să continue această practică pentru fiecare placă Radeon RX Vega 64? AMD a confirmat că nu există nicio piedică în acest sens. Așadar, dacă o piață de desfacere pentru retail, cum e Amazon sau Newegg, se hotărăsc să adauge jocurile și discount-urile pentru fiecare Vega 64 și să le vândă la 599 dolari în loc de 499 dolari, atunci ei vor putea să facă fix asta. Practic, nu-i împiedică nimic pe retaileri să vândă fiecare placă de 499 dolari la prețul de 599 dolari. AMD declară:

Încercăm să facem tot ce este posibil pentru a oferi plăcile Vega la prețul recomand pentru vânzare, dar noi nu avem control direct.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button