PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

AMD Gaming Super Resolution ar putea fi DLSS-ul celor de la Radeon

Generația actuală de plăci video ne-a adus cea mai mare surpriză din ultimii ani, odată ce AMD a lansat plăci video capabile să concureze cu cele mai puternice oferte de la NVIDIA. Însă pe cât de bune sunt noile plăci Radeon, acestea rămân în urmă când vine vorba de tehnologii extra. Dar asta ar putea să se schimbe odată cu lansarea „Gaming Super Resolution„, o tehnologie care a fost patentată recent.

AMD tot vorbește de ceva timp despre FidelityFX Super Resolution, iar tehnologia am văzut-o în acțiune în cadrul vizitei mele la campusul companiei din Texas. Însă de atunci și până astăzi, nu s-au auzit prea multe detalii despre ce ar putea fi DLSS-ul taberei roșii.

AMD Gaming Super Resolution ar putea schimba regulile jocului

Motivul pentru această liniște pare să fie legat de limitările tehnologiei de upscaling. AMD susține că metoda liniară de upscale ar putea distorsiona imaginea, astfel ar rezulta în pierderi de calitate, așa că producătorul experimentează cu o metoda non-liniară, doar că asta necesită ceva timp. Noul patent dezvăluie și faptul că tehnologia de upscale de la Radeon nu ar fi limitată doar la placă video, ci ar putea beneficia și de puterea oferită de un procesor, sau chiar de combinații dintre cele două. În plus, GSR (Gaming Super Resolution) va funcționa pe PC-uri, dispozitive portabile, set-top box, televizoare, telefoane mobile și tablete.

Asta indică faptul că AMD își dorește să ducă noua tehnologie mai departe; nu va funcționa doar pe plăci video Radeon, ci pe o multitudine de dispozitive, iar în combinație cu capabilitățile de procesare ray-tracing ale arhitecturii RDNA 2 ar putea fi o adevărată inovație și ar face plăcile Radeon o alegere interesantă în comparație cu produsele de la NVIDIA.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button