PC

AMD Epyc ar putea avea 64 de nuclee în a doua generație

Acum că procesorul Intel cu grafică Radeon și HBM2 a fost dezvăluit lumii, putem să ne uităm către alte zvonuri despre procesoare care încă nu au fost anunțate.

Spre exemplu, circulă informații pe internet în acest moment despre a doua generație de procesoare Epyc de la AMD. Conform Canard PC, noile procesoare vor mări numărul de nuclee fizice până la 64, ceea ce va însemna că un Epyc din generația a doua va avea 128 de fire de execuție. Acest procesor va mai dispune și de 256 de MB de cache L3, atât cantitatea totală cât și cea per nucleu este sporit drastic. Noul Epyc va fi capabil să adreseze 128 de conexiuni PCI-Express  4.0, va avea 8 slot-uri de RAM cu suport pentru DDR4-3200 și ar urma să aibă un TDP de maxim 240W.

Un lucru foarte important trebuie luat în considerare referitor la acest procesor. Epyc pe care îl avem acum este deja un procesor imens. Dimensiunea sa nu are cum să crească dacă AMD va îngrămădi încă 32 de nuclee în el, așa că fie se va găsi un mod de-a reorganiza pastilele cu CCX-uri, pentru a include câteva în plus, fie procesul pe care vor fi construite este suficient de fin cât să reducă drastic mărimea nucleelor. Sau ar putea fi o combinație dintre cele două.

Asta, desigur, ridică o întrebare destul de interesantă. Dacă Epyc va ajunge la 64 de nuclee, ce se va întâmpla cu Threadripper? Aș întreba și ce se va întâmpla cu Ryzen, dar dacă AMD nu va găsi un mod de-a conecta mai mult de patru nuclee fizice prin Infinity Fabric, nu prea va avea importanță pentru seria de procesoare dedicate utilizatorilor de rând.

[Hot Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button