PCTECHTech&IT

AMD confirmă existența procesorului Athlon 200GE

După leak-urile de zilele trecute, a venit și confirmarea de la AMD despre existența noilor procesoare Ryzen Pro, și în special a noului Athlon 200GE.

Procesorul nou este gândit pentru sistem low-end, construite pentru uz general, web browsing, gaming ușor, muncă de școală, muncă de birou neintensivă, sisteme de media și cam oriunde ați avea nevoie de un procesor dual core cu patru fire de execuție și un GPU Vega integrat cu 3 unități de procesare. Prețul pentru Athlon 200G este de doar 55 de dolari/euro.

Probabil ați sesizat gaming pea colo și vă întrebați cam de ce ar fi în stare. Eh, AMD a publicat și niște grafice comparative cu Athlon 200G, vechea serie A6 și Pentium 4560 în jocuri rulate pe soluția grafică integrată a fiecăruia.

Sigur, 720p nu este tocmai o rezoluție grozavă pe care să joci ceva, dar când o faci fără o placă video dedicată, pe un procesor de 55 de dolari/euro, nu este tocmai rău.

Dar dacă nu vă convine, atunci va trebui doar să așteptați puțin, pentru că AMD a confirmat că alte două procesoare Athlon sunt pe drum, sub forma lui 220G și 240G. Nu au fost anunțate detalii despre aceste procesoare, dar îmi imaginez că vor avea frecvențe mai bune, cea de bază a modelului de față fiind de 3.2GHz, și poate ar putea include o soluție Vega mai puternică decât Vega 3. Desigur, prețul ar fi mai mare, dar tot este foarte mic în comparație cu celelalte procesoare Zen și oferă performanță mai bună ca Pentium-urile de la același preț.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button