PCTECHTech&IT

AMD pregătește noi procesoare Ryzen Pro și Athlon Pro

Până la sfârșitul anului AMD mai are de lansat câteva procesoare. Acestea nu sunt construite pe vreun proces de fabricație nou, nu sunt bazate pe o arhitectură diferită, pur și simplu sunt restul seriei Ryzen, cel dedicat segmentului enterprise.

Informația despre procesoare vine dintr-un leak, dar nu pare de parcă ar fi ceva fals, fiind acompaniat de imagini ca cea de mai sus. Procesoarele fac parte din seria Pro, atât Ryzen Pro, cât și Athlon Pro. Care este diferența dintre cele două, vă întrebați? Ryzen Pro este în esență seria Ryzen 7 de desktop, cu ceva îmbunătățiri de siguranță pentru a putea fi folosite în companii care țin foarte mult la securitate și garanție pe termen mai lung. O excepție ar fi Ryzen 7 Pro 2700X, care are un TDP ceva mai mic și o frecvență cu 200MHz mai mică față de omologul non-Pro. Athlon Pro 200GE, însă, reprezintă ceva ce nu poți găsi pe desktop.

Athlon Pro este un APU cu 2 nuclee fizice și 4 fire de execuție, care vine la pachet cu 3 nuclee Radeon Vega. Pe vremuri, AMD ar fi numit asta un procesor cu 5 nuclee, dar din fericire nu mai trăim în acele vremuri. Acest procesor este gândit să se lupte cu seria Intel Pentium, conform declarațiilor AMD aducând un spor de performanță de 19% față de Pentium G4560. Ar fi genul de procesor care ar încăpea bine într-un laptop foarte ieftin. Aparent va fi și o variantă non-Pro pentru Athlon 200GE, așa că sistemele low-cost vor primi ceva mai mult Ryzen în curând.

Anunțul oficial ar trebui să fie mâine, iar lansarea va avea loc luna aceasta. Puteți vedea mai jos un tabel împrumutat de pe Videocardz cu noile procesoare

 

AMD Ryzeon Pro 2000 Series Processors
Model Cores/Threads Base Clock Turbo Clock TDP Launch Price
Ryzen 7 PRO 2700X
8C/16T
3.6 GHz
4.1 GHz
95W
TBC
Ryzen 7 PRO 2700
8C/16T
3.2 GHz
4.1 GHz
65W
TBC
Ryzen 7 PRO 2600
6C/12T
3.4 GHz
3.9 GHz
65W
TBC
Athlon PRO 200GE
2C/4T
3.2 GHz
35W
TBC

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button