ȘtiriTech&IT

AMD anunță Radeon RX 7900 GRE, cel mai accesibil GPU pentru entuziaști

Radeon RX 7900 GRE primește cea mai „light” versiune a nucleului Navi 31, dar suficientă memorie video și un preț care ți-ar putea trezi interesul.

Dacă în echiparea de top, un accelerator Radeon RX 7900 XTX vine cu 96 de unități de calcul și acceleratoare de ray tracing, RX 7900 GRE scade „șeptelul” la 80 unități. Totodată, frecvența de 1900/2500MHz (bază/boost) este redusă la 1880/2245MHz. În mod proporțional, și consumul de energie scade de la 335W la 260W, ceea ce ar trebui să ajute atât cu temperaturile dar și nivelul de zvomot. Cel mai important, prețul recomandat este de 609 euro, considerabil sub nivelul alternativei XTX.

Radeon RX 7900 GRE vine cu 16GB GDDR6 VRAM la 18Gbps și are drept rival GeForce RTX 4070 cu 12GB memorie video, AMD enunțând un raport performanță/preț cu până la 14% în favoarea soluției Radeon GRE. Tot AMD susține că oferă 16 GB de memorie la același preț cu soluția NVIDIA, totodată livrând cu 32% mai multe cadre pe secundă în Call of Duty: Modern Warfare 3.

Cu această ocazie AMD a anunțat și o nouă ediție a AMD Software Adrenaline Edition 24.1.1, noul driver venind cu optimizări pentru streaming video și suport îmbunătățit pentru accelerare AI.

Acceleratoarele Radeon RX 7900 GRE vor fi disponibile de la partenerii de plăci AMD începând cu 27 februarie, inclusiv Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire și XFX.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button