ȘtiriPC

AMD a extins durata de viață a socketului AM5 până în 2026

AMD a publicat de curând un roadmap care vorbește despre viitoarele modele de procesoare AM5. Din noile informații, reiese că durata de viață a socketului a fost extinsă până în 2026, ceea ce este cu un an mai mult decât se comunicase inițial. Dar cred că asta are legătură și cu lansarea cumva sub așteptări a procesoarelor Ryzen 7000, care au avut nevoie de o perioadă bună de maturizare, iar primul an a fost așa, mai mult de familiarizare.

Dar între timp s-au vândut procesoare grămadă, oamenii au început să migreze pe noua platformă, să-și cumpere memorie DDR5, iar de-aici ne așteaptă încă vreo trei ani și ceva de suport pentru AM5. După Ryzen 7000, în mod natural urmează 8000, sau cum s-or numi procesoarele Zen 5, iar aici AMD pregătește o surpriză pentru fanii brandului. Soluția grafică integrată va fi bazată pe RDNA 3, ceea ce înseamnă că și iGPU-ul va fi next-gen.

Doar că nu asta este surpriza, ci faptul că pe final de 2023 vom face cunoștință cu alte procesoare Zen 4, doar că acestea vor veni cu RDNA 3; adică vor oferi suport pentru FSR 3 pe placa video integrată. Desigur, când AMD se va hotărâ să lanseze și tehnologia cu care se laudă că va pune la respect DLSS-ul ăstora de la NVIDIA. Oricum ar fi, veștile-s bune și cine și-a cumpărat acum o placă de bază sănătoasă, va putea să o țină liniștit câțiva ani – procesoare vor tot ieși pentru ea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button