PCȘtiri ITTECH

AMD a prezentat un Zen 2 și un Threadripper cu 32 de nuclee

Dacă Intel are un procesor cu 28 de nuclee, atunci AMD nu putea fi mai prejos și a prezentat unul cu 32 de nuclee la Computex.

A doua generație de procesoare Threadripper a fost prezentată, cu un model de 32 de nuclee construit pe procesul de „12 nanometri” pe care a fost făcută și seria Ryzen 2. Nu prea au fost oferite alte detalii despre acest procesor, cum ar fi ce frecvențe ar putea atinge, dar probabil va fi în jurul a 3GHz în cel mai bun caz, mai probabil 2.5 spre 2.8. Nu de alta, dar 32 de nuclee la un loc vor consuma foarte multă energie și vor genera foarte multă căldură.

Pe lângă această monstruozitate, care va fi disponibilă de la toamnă, AMD a prezentat și prima mostră din Zen 2. A nu fi confundat cu Ryzen 2, Zen 2 este arhitectura nouă, construită pe 7 nanometri, Arhitectura noua se manifestă inițial sub forma unui procesor din seria Epyc, cu numele de cod Rome, și va fi disponibil pentru partenerii companiei chiar de anul acesta. Producția de volum începe abia din 2019, dar măcar vom avea o idee în următoarele luni despre puterea noii arhitecturi.

Alte detalii nu sunt disponibile în acest moment, dar un zvon arată posibilitatea ca Rome să atingă 64 de nuclee pe procesoare, cu 128 de fire de execuție. Frecvențele probabil nu vor fi imense, dar pentru un server tot este o unealtă foarte puternică.

[PC Per și Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button