PC

AMD a prezentat un nou procesor cu 8 nuclee din seria Threadripper, 1900X

Pe lângă noul RX Vega, AMD a prezentat ieri și un nou membru al seriei de procesoare Threadripper, unul ce va avea 8 nuclee fizice, cu 16 fire de execuție.

Procesorul se numește Threadripper 1900X și vine cu o frecvență de bază de 3.8GHz, 4GHz în modul boost și până la 4.2GHz în XFR. Prețul său este de 550 de dolari. Dar sporul de 200MHz nu este singura diferență față de un banal R7 1800X, care să justifice prețul sporit. Procesorul este menit pentru platforma X399, cu socket TR4. Asta înseamnă că este un procesor gigantic, nu un simplu R7, iar asta aduce o serie de beneficii.

Cele mai notabile sunt suportul pentru memorie Quad Channel și acces la 64 de conexiuni PCI-Express. Aceste două beneficii sunt greu de trecut cu vederea pentru cei care vor să se folosească din plin de potențialul celor 8 nuclee, platforma AM4 având doar 20 conexiuni PCI-E și memorie dual channel. Astfel, pe x399 puteți face lucruri precum Quad Crossfire, sau puteți îngrămădi suficiente SSD-uri PCI-E în placa de bază cât să nu mai spuneți vreodată că sistemul încarcă ceva prea greu.

Chiar dacă este cu 50 de dolari mai scump decât un 1800X, 1900X reușește să fie mai ieftin decât un Intel i7 7820X cu 8 nuclee, care costă 600 de dolari și suportă doar 28 de conexiuni PCI-E.

Procesorul va fi disponibil abia la sfârșitul lunii. Cel mai probabil nu este ultimul model din familia Threadripper, AMD mai având loc pentru un model cu 10 nuclee care să ocupe un loc în regiunea de 600-750 dolari ca preț.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button