Life StyleRSS PaginaDeMediaTECH

Amazon ia în considerare dezvoltarea unui Kindle pliabil – Cum ar putea îmbunătăți acesta experiența lecturii?

Dacă aveați impresia că doar telefoanele vor primi tratamentul pliabil, Amazon (cel mai probabil) va dovedi contrariul. În vreme ce producători precum Samsung vor să ofere publicului flagship-uri de care să-ți fie mai mare dragul atunci când le desfaci sau le împăturești, dezvoltatorul Kindle se gândește să aducă pe piață un model pliabil al popularului e-book reader.

Discuțiile la nivel de departament se leagă de posibilele avantaje ale unui Amazon Kindle pliabil și chiar dacă șansele de a rămâne doar un concept sunt pronunțate, o astfel de inovație ar fi cel mai probabil atât pe placul veteranilor pasionați de e-book readere, cât și pe placul noilor-veniți în căutarea unei experiențe autentice.

Kindle vrea să reproducă experiența de lectură tradițională

Amazon ar avea de câștigat de pe urma unui Kindle pliabil. În primul rând, un astfel de model le-ar putea oferi utilizatorilor o parte din acea experiență atât de satisfăcătoare asigurată de o carte fizică. Tipul de ecran prezent pe dispozitivele producătorului fac tot posibilul să reproducă ideea de hârtie, contribuind și la eliminarea efectului de glare și la posibilitatea de a citi atât în medii puternic luminate, cât și în încăperi întunecoase. Chiar și așa, trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu manevrarea unei cărți fizice.

Poate că un Kindle pliabil nu va ajunge la același nivel, însă va veni în sprijinul celor care caută acel sentiment în circuitele micului dispozitiv. Ar putea oferi un mod de citire multi-page, relativ diferit față de ideea unui swipe la fiecare pagină.

Asta ar îmbunătăți și modul în care (re)dimensionăm paginile cărților și ale benzilor desenate. Chiar dacă este perfect compatibil cu un astfel de mediu literar, Kindle, așa cum îl știm, nu pare a fi suficient de versatil pentru benzi desenate sau reviste, care tind să fie printate pe formate mai mari. Mulți sunt de părere că design-ul unui Amazon Kindle pliabil ar contribui din plin la personalizarea modului în care citim benzi desenate și nu numai. Am putea, de pildă, citi o pagină pe una din jumătățile dispozitivului, în vreme ce a doua jumătate este folosită pentru a afișa un cadru principal dintr-o secvență care se întinde pe mai multe pagini.

De asemenea, putem vorbi despre o nouă generație de e-book readere, o inovație pentru cărțile și documentele electronice. Dacă stăm să ne gândim, primul model de Kindle și-a făcut apariția cu aproape 14 ani în urmă, iar Oasis este vârful de lance al familiei. Un Kindle pliabil ar oferi o nouă perspectivă actului de a citi în format electronic, o perspectivă mai apropiată de mediul tradițional, care nu va putea fi niciodată fi replicat pe deplin.

În plus, fanbase-ul ar putea fi revitalizat. Un design nou și îndrăzneț care să mențină câtuși de puțin ideea de portabilitate în raport cu plăcerea lecturii, la fel cum cei care dețin modele mai vechi de Kindle ar putea fi atrași iremediabil de acest upgrade, cine știe?

Modelul cel nou ar putea fi o provocare pentru Amazon

Cu toate acestea, un Kindle pliabil este o mișcare oarecum riscantă pentru dezvoltator. Inovația aduce cu sine mai multe aspecte de care trebuie să se țină cont. Astfel, ar exista și niște mici dezavantaje, pornind de la un cost ridicat de producție, implicit disponibilitatea pe piață la un preț simțitor mai mare. La asta s-ar adăuga și faptul că o construcție mai mare va reduce din acea portabilitate care-i aduce faima.

Personal, folosesc un Paperwhite din 2019, pe care îl port cu mine literalmente oriunde, oricând: vara în cargo shorts, iarna în buzunarul jachetei, cu tot cu husă. Un mic dispozitiv care poate ascunde poate chiar sute de cărți într-un singur buzunar, cu o baterie puternică. Sigur, un Kindle pliabil care să dea impresia unui roman tradițional ar fi pe placul pasionaților, dar creșterea dimensiunilor și a greutății, contrar strategiei de promovare, ar însemna o piedică în calea succesului, cei de la Amazon riscând să-și pună singuri bețe în roate.

Indiferent care va fi decizia finală a companiei, Amazon Kindle rămâne unul din gadget-urile mele preferate și o metodă excelentă și preferată de mulți atunci când vine vorba de cărți la purtător. Știți reprint-urile multor titluri în format de buzunar? Multiplicați de vreo câteva zeci de ori, și tot veți avea nevoie de un singur buzunar…

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button