GamingRSS PaginaDeMedia

Alan Wake va reveni oficial sub forma unui remaster pentru PC, Xbox și, în premieră, PlayStation

Nu-i așa că ți se umple sufletul de bucurie când observi cum jocuri de anvergura sau titlurile copilăriei își primesc versiunile remasterizate binemeritate? Păi, uite că Remedy Entertainment s-a decis să anunțe un astfel de remaster pentru Alan Wake lansat inițial pe Xbox 360 în 2010 și PC în 2012.

Partea tare este că posesorii de PlayStation 4 și PlayStation 5 vor avea ocazia în premieră să experimenteze Alan Wake Remastered, din moment ce jocul nu avusese inițial parte de această portare. Reușita se datorează faptului că Remedy Entertainment nu s-a lăsat până nu a recâștigat drepturile asupra francizei, înhățând-o fix de sub nasul celor de la Microsoft.

Alan Wake Remastered va fi disponibil pe PC prin Epic Games Store, pe Xbox One și Series X/S, dar și pe PS4 și PS5. Pachetul va include ambele DLC-uri – The Signal și The Writer – alături de grafică 4K și un comentariu exclusiv din partea dezvoltatorilor.

Alan Wake aduce mai multe decât se lasă observat

Este interesant de observat și ideile celor de la Remedy. Toretic, revitalizarea jocului nu este singura veste importantă. În 2020, producătorii au semnat un contract prin care Epic Games va deveni publisher pentru două jocuri noi din partea studioului: un proiect mai mărunt și următorul titlu din catalogul „big release”, adică o foarte posibilă continuare pentru primul Alan Wake.

Pe atunci aflam că ambele titluri vor face parte din același univers, doar că va avea anumite legături nu numai cu Alan Wake, ci și cu noul Control, acestea două fiind la rândul lor interconectate foarte subtil. Indiferent care va fi decizia dezvoltatorilor, remasterul le va da posibilitatea veteranilor și noilor veniți să treacă prin aventura bizară și incitantă creionată peste un action-adventure ceva mai deosebit.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button