PCTECHTech&IT

After Effects primește o funcție grozavă de la Photoshop

Cu vreo opt ani în urmă, Photoshop a primit o funcție foarte utilă numită Content-Aware Fill. Aceasta permitea cu mare ușurință îndepărtarea de elemente dintr-o imagine, locul lăsat liber fiind umplut cu aproximări a ceea ce credea algoritmul că ar putea fi acolo, bazat pe ce se putea vedea în jur.

Funcția a fost rafinată pe parcursul deceniului de către Adobe, fiind acum atât de precisă încât poată fi folosită și pentru video. Ca urmare, cea mai recentă variantă a lui After Effects CS a primit tocmai asta, Content-Aware Fill pentru imagini în mișcare.

Funcția nu necesită editare minuțioasă, cadru cu cadru, din moment ce se folosește de o componentă de Machine Learning ce îi permite să sesizeze ce vreți să scoateți din imagine. Acea parte de Machine Learning este asigurată de Adobe Sensei. Așa că sistemul se va ocupa de lucruri precum urmărirea obiectelor în mișcare, chiar dacă forma acestora se modifică, în funcție de poziția lor față de obiectiv.

Astfel, cei care se ocupă de editare video, la care trebuie cu orice preț să scoată ceva din cadru, vor avea de acum înainte o unealtă foarte puternică, foarte rapidă, foarte practică și foarte utilă la dispoziție.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button