AutoRSS PaginaDeMedia

Administrația Biden vrea să investească masiv în vehicule electrice

Printre textele cu care își atacă subtil marele rival (China), și criza chip-urilor bătând la ușă, Statele Unite ale Americii… Pardon, președintele Joe Biden a anunțat că va investi serios în sectorul vehiculelor electrice. Mai exact, președintele va aloca un buget de 174 de miliarde de dolari pieței EV-urilor domestice. Reprezentanții de la Casa Albă menționează că Biden va ușura relația dintre furnizori și producători, pentru a asigura disponibilitatea materialelor, va echipa corespunzător fabricile respective și va susține angajații americani în prodcuția de baterii și vehicule electrice.

Administrația Biden începe să gândească în perspectivă

Administrația Biden vrea să producă în masă și să ofere vehicule electrice la prețuri accesibile, lucrând totodată cu guverne locale și cu organizații private pentru a oferi Americii infrastructura atât de necesară pentru tranziția către mașinile electrice. Planul este ca, până în 2030, Statele Unite să beneficieze de 500 de mii de stații de încărcare EV. Totodată, conform anunțului, din cei 174 de miliarde de dolari alocați, o bună parte se va duce către „electrificarea” autobuzelor școlare și a mijloacelor de transport în comun.

Administrația Biden vine cu aceste declarații la puțin timp după ce democrații au înaintat un proiect de lege privind o reformă a taxelor auto pentru EV-uri, astfel încât oricine achiziționează o mașină electrică va beneficia de un credit de 7.500 de dolari. Între timp, Joe Biden a susținut tranziția către vehicule electrice a mașinilor din convoiul prezidențial. Acum, soarta proiectului depinde de aprobarea oficială a Congresului.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button