Știri ITRSS PaginaDeMedia

Administrația Biden va investiga criza de procesoare și va căuta soluții pentru a o rezolva

Începutul acestui an a fost marcat de o lipsă foarte mare de chip-uri. Criza de procesoare (semiconductori) nu a afectat doar industria de hardware pentru PC, ci și consolele de jocuri video, industria auto și domeniile legate de acestea. Pentru a ajunge la o soluție, Administrația Biden din SUA a decis că este momentul să investigheze situația.

Președintele Biden a semnat un ordin executiv prin intermediul căruia va fi lansată o campanie de cercetare de 100 de zile. În această perioadă se va urmări producția de semiconductori și ce probleme există. Aceste măsuri vin în urma unei acțiuni colective din partea unor companii mari din SUA precum Apple, Sony, AMD și Qualcomm. Prin intermediul scrisorii către noul președinte, aceste companii au arătat impactul pe care îl are această criză de procesoare.

Semiconductorii joacă un rol critic în produsele și serviciile care ne conduc economia, contribuie la inovația americană și ne sporesc măsurile de siguranță națională. Având un rol atât de important, este esențial să solidificăm poziția SUA în cercetarea de semiconductori.
Scrisoarea primită de Joe Biden

Criza de procesoare afectează mai multe industrii

Semiconductorii sunt baza pe care un procesor este fabricat, astfel vei auzi ori o variantă, ori pe cealaltă în funcție de cine scrie. Ideea rămâne însă aceeași: criza de procesoare nu afectează doar industria de console de jocuri, ci și pe cea de hardware pentru calculatoare și pe cea auto. Personal, cred că ultima a fost picătura care a umplut paharul în această situație și a motivat Administrația Biden să investigheze problema.

Lipsa de chip-uri lovește și producătorii de autovehicule precum Ford si Nissan

Pe măsură ce mașinile electrice devin din ce în ce mai populare, nevoia de componente pentru acestea crește. Fiind mai mult calculatoare decât elemente mecanice, aceste mașini necesită cam aceleași piese cu un calculator când vine vorba de unitatea centrală ce va lega elementele mașinii. Așadar, criza de procesoare se resimte și aici, iar unele fabrici din Statele Unite și-au închis porțile temporar.

Ordinul executiv semnat de Joe Biden nu este limitat doar la semiconductori, ci va acoperi mai multe domenii. Problemele par deja destul de evidente ținând cont de pandemia de COVID 19 care a afectat întreaga lume, iar soluțiile sunt cele care contează în acest caz. Poate această criză de procesoare să marcheze mutarea fabricilor pe teritoriul Statelor Unite?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button