Tech&ITAutoRSS PaginaDeMedia

Lipsa de chip-uri lovește și producătorii de autovehicule precum Ford si Nissan

Ultimul an a fost marcat de probleme cu stocurile, amânări și tot felul de probleme cauzate în mare parte de pandemie. Asta s-a resimțit și în industria de autovehicule, unde companii precum Ford și Nissan au fost forțate să ia o pauză deoarece suferă de probleme cu stocurile de chip-uri pentru noile mașini.

Ford a pus fabrica de SUV-uri din Louisville, Kentucky pe liber și aparent compania va fi forțată să închidă ușile pentru o vreme. O situație asemănătoare a întâmpinat și Nissan, care însă doar produce o cantitate limitată de autovehicule, având stocuri foarte mici de chip-uri. Iar problemele nu sunt izolate, astfel companii precum Volkswagen, Toyota și Fiat Chrysler au raportat probleme.

Tesla autopilot

Asta ridică câteva semne de întrebare și sunt sigur că fanii mașinilor vechi vor fi primii care să facă haz de necaz. Până la urmă au dreptatea lor, iar odată cu avansul tehnologic și autovehiculele au devenit mai mult calculatoare pe roți. Asta a adus și inovații precum tehnologiile moderne pe care le considerăm acum vitale, însă a îndepărtat și mașina de sfera mecanicii pe care mulți o admirau atât de mult. Cred că de asta și avem atâția pasionați de mașini vechi.

Până când problemele cu stocurile vor lua sfârșit, autovehiculele noi vor fi produse în număr limitat. Toate sitemele moderne precum asistența la condus, funcții de bază ale mașinii sau centrele de infotainment necesită chip-uri ca să ruleze. Așadar, fie producătorii renunță la acestea, fie așteaptă până când componentele vor fi iarăși disponibile în stocurile furnizorilor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button