AutoMORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Adio diesel, Porsche nu va mai produce mașini cu motor pe motorină

Autoturismele a căror motoare folosesc motorină au un viitor foarte sumbru, și doar nu din cauza fumului.

Porsche, celebrul producător de mașini german, anunță că va renunța definitiv la producția de autoturisme care folosesc motorina pentru propulsie. Conform declarației oficiale, nu este tocmai un semn de protest la adresa întâmplărilor din Dieselgate, nu este o încercare de a demoniza motorina. Decizia a fost luată mai mult pentru că în această direcție se îndreaptă piața, mașinile hibride fiind mult mai populare.

Nu de alta, dar Porsche a încetat să mai vândă mașini pe motorină încă de la începutul anului, acum doar fiind exclusă revenirea lor viitor. Desigur, mai era și faptul că scandalul Dieselgate a fost o problemă și pentru Porsche în sine, compania fiind vinovată de trișarea la teste în cazul a aproximativ 13500 de autoturisme Cayenne. Eliminarea pe viitor a mașinilor cu motor diesel poate că va fi benefică pentru mediul înconjurător, dar nu va schimba faptul că faimosul producător cam știa că făcea ceva nu tocmai bun/legal pentru ceva vreme.

Până și guvernele au început să pună gânduri rele mașinilor cu motor pe motorină, pe parcursul următorului deceniu urmând ca circularea cu acestea să fie interzisă în unele orașe, iar producția lor să fie descurajată. Desigur, există intenția de a interzice și producția mașinilor pe benzină prin 2040.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button