PCTECHTech&IT

Adata nu se lasă mai prejos și lansează RAM-ul de 5.000 MHz

Adata nu a putut să-i lase pe cei de la G.Skill să se mulțumească cu realizarea recent anunțată de overclocking a unui kit de memorie DDR4, răcit cu aer la 5.000MHz. Adata a reușit sa facă overclock unuia din kiturile sale de memorie la aceeași viteză. Kit-ul de memorie utilizat în acest demers este Spectrix D41, succesorul încă neanunțat al lui Spectrix D40, care a fost lansat încă de anul trecut.

La fel ca G.Skill, memoria fabricată de Adata a fost realizată cu cipuri de RAM Samsung DDR4. Toți cei care au spart recordurile în ultima perioadă au folosit aceste pachete de RAM. Adata nu a menționat în mod explicit latențele RAM necesare pentru a realiza overclock-ul, dar captura de ecran pe care au prezentat-o arată că RAM-ul lor este configurat identic cu cel de la G.Skill. De fapt, capturile de ecran și intrările din baza de date CPU-Z dezvăluie că realizările respective ale celor două companii au fost realizate în aceeași zi, la câteva minute una de cealaltă. Se pare că ceea ce avem aici este cazul a doi producători care își dau produsele la un pro-overclocker local pentru „validare”.

Acest lucru nu face decât să demonstreze încă o dată care este natura acestui fel de anunțuri. În cele din urmă, toți producătorii au acces la aceeași piață RAM, iar toți producătorii pot produce kituri unice, cu care să-și revendice recordurile. Noi vă sfătuim să citiți printre rândurile acestei știri, și să nu vă bazați deciziile de cumpărare a RAM-ului pe aceste teste unice; trebuie să vă concentrați mai mult pe estetica, garanția, compatibilitatea și prețul unui anumit produs.

Adata nu a precizat dacă intenționează să aducă pe piață o versiune DDR4-5000 a lui Spectrix D41.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button