PCȘtiri ITTECH

Adata nu se lasă mai prejos și lansează RAM-ul de 5.000 MHz

Adata nu a putut să-i lase pe cei de la G.Skill să se mulțumească cu realizarea recent anunțată de overclocking a unui kit de memorie DDR4, răcit cu aer la 5.000MHz. Adata a reușit sa facă overclock unuia din kiturile sale de memorie la aceeași viteză. Kit-ul de memorie utilizat în acest demers este Spectrix D41, succesorul încă neanunțat al lui Spectrix D40, care a fost lansat încă de anul trecut.

La fel ca G.Skill, memoria fabricată de Adata a fost realizată cu cipuri de RAM Samsung DDR4. Toți cei care au spart recordurile în ultima perioadă au folosit aceste pachete de RAM. Adata nu a menționat în mod explicit latențele RAM necesare pentru a realiza overclock-ul, dar captura de ecran pe care au prezentat-o arată că RAM-ul lor este configurat identic cu cel de la G.Skill. De fapt, capturile de ecran și intrările din baza de date CPU-Z dezvăluie că realizările respective ale celor două companii au fost realizate în aceeași zi, la câteva minute una de cealaltă. Se pare că ceea ce avem aici este cazul a doi producători care își dau produsele la un pro-overclocker local pentru „validare”.

Acest lucru nu face decât să demonstreze încă o dată care este natura acestui fel de anunțuri. În cele din urmă, toți producătorii au acces la aceeași piață RAM, iar toți producătorii pot produce kituri unice, cu care să-și revendice recordurile. Noi vă sfătuim să citiți printre rândurile acestei știri, și să nu vă bazați deciziile de cumpărare a RAM-ului pe aceste teste unice; trebuie să vă concentrați mai mult pe estetica, garanția, compatibilitatea și prețul unui anumit produs.

Adata nu a precizat dacă intenționează să aducă pe piață o versiune DDR4-5000 a lui Spectrix D41.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button