PC

G.Skill atinge frecvența record de 5 GHz pentru memoriile RAM

G.Skill este un participant activ în comunitatea de overclocking și, pentru a-și demonstra poziția de lider, compania ia, câteodată, lucrurile în propriile mâini. Acesta este cazul unui nou succes care nu a mai fost realizat niciodată până acum – G.Skill a luat unul din kiturile de memorie dual-channel Trident Z RGB și a făcut un overclock de până la 5.000 MHz.

Ceea ce face această realizare să fie unică este că nu necesită vreun tip aparte de răcire. În plus, bariera de 5.000 MHz a fost depășită în modul dual-channel.

Tequila Huang, corporate vice president, G.Skill International, a declarat:

Anterior, viteza de memorie de 5 GHz era realizabilă posibilă numai în condiții extreme de overclocking, și doar în modul single-channel. Suntem încântați să împărtășim faptul că am reușit să obținem viteza de memorie de 5 GHz, nu numai în condiții de răcire prin ventilația aerului, ci și în modul dual-channel. Aceasta este o realizare majoră pentru noi.

În timp ce este posibil să atingeți viteze de record folosind răcire cu azot lichid, este lipsit de utilitate în lumea reală, deoarece nimeni nu va alimenta un flux constant de LN2 în memoria RAM pentru utilizarea de zi cu zi. Nu este practic dintr-o varietate mai mare de motive.

Este mai interesant atunci când o companie poate atinge o viteză record folosind răcirea pe aer, așa cum a făcut G.Skill. Următorul pas ar fi introducerea unui kit de memorie DDR4-5000 pe piață. Acea zi va veni în mod inevitabil, deși G.Skill nu este încă pregătit să anunțe un astfel de produs. Huang a adăugat:

Vom face toate eforturile pentru a aduce această specificație pe piața de consum și pentru a aduce experiența performanțelor extreme utilizatorilor din întreaga lume.

Desigur, kit-urile de frecvență mai mare au o utilitate limitată chiar și atunci când nu este folosită o soluție exotică pentru răcirie – în afara cifrelor dintr-un benchmark, probabil nu veți observa diferențe majore de performanță între un kit DDR4-5000 și, de exemplu, un kit DDR4-4200. Seturile destinate entuziaștilor au și ele un preț premium. Dar pentru cei care doresc cel mai rapid kit disponibil și sunt dispuși să plătească pentru acest lux, G.Skill este fericit să-și ofere produsele. Adevărata întrebare este: ce companie va ajunge prima la 5.000 MHz, G.Skill sau Corsair? Voi ce credeți?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button