Gaming

Acuzele recente impun noi reguli anti-dopaj in scena competitiva Counter Strike!

Sportul electronic sau e-sport nu mai este demult un termen strain pentru comunitatea de gaming, în ultima vreme această scenă bucurându-se de o atenție enormă. Electronic Sports League a anunțat că va începe să verifice jucătorii profesioniști de acum înainte, după afirmația lui Kory Friesen, cunoscut membru al echipei de Counter Strike: Global Offensive, Cloud 9.

Acesta a spus că atât el cât și alți colegi de echipă au folosit „stimulente” pentru a fi avantajați într-un turneu recent ținut în Polonia. Anna Rozwandowicz de la ESL a menționat faptul că nici un membru al echipei nu va fi sancționat, deoarece nu există nici o dovadă cum că spusele jucătorului ar fi adevărate, din moment ce acest gen de droguri dispar din organism după 5 zile, fiind aproape imposibil de spus cu exactitate dacă ele au fost folosite sau nu. Probabil că nici macar nu este primul incident de genul acesta.

De acum înainte scena de pro gaming va deveni din ce în ce mai severă, încercând să evite orice fel de probleme și va lua în serios varianta ca unii jucatori ar putea sa recurga la dopaj pentru a avea diferite avantaje. Dacă in fotbal, tenis, baschet și orice alt sport major testele de genul asta sunt aplicate drastic, de ce nu ar exista și pe scena e-Sports?

Articole asemanatoare

Back to top button