Gaming

Kory “Semphis” Friesen, jucator profesionist de CS GO, sustine ca: „Toti ne dopam!”

Kory “Semphis” Friesen, membru activ al echipei de Counter Strike Global Ofensive Nihilum, intr-un interviu acordat canalului de youtube LAUNDERS CSTRIKE, a facut o afirmatie extrem de inflamatorie cu privire la restul colegilor din scena eSports, acesta sustinand ca „Toti ne dopam”, numind medicamentul Adderall ca unul dintre cele mai folosite. Medicamentul, un soi de amfetamina, este folosit in Statele Unite in tratarea unor afectiuni, dar si pentru a stimula viteza de reactie.

Dupa spusele jucatorului, dopajul nu este vizibil in comportamentul sau in felul in care jucatorii comunica, dar a indicat un meci din cadrul evenimentului ESL organizat in Polonia, unde se pot vedea semne clare. Declaratia lui Friesen este una incendiara, si ridica niste semne de intrebbare asupra scenei de eSports din State si nu numai. Inca din anii 90, de la inceputurile eSports, au fost semnalate cazuri de dopaj, mai mult sau mai putin legal, existand chiar cazuri documentate video, FRAG fiind un documentar pe care va sugeram sa-l urmariti, daca va intereseaza subiectul. Pana atunci, avem interviul lui Kory “Semphis” Friesen in care face declaratiile cu pricina. Este foarte posibil sa vedem in viitor niste sanctiuni pentru aceste declaratii, poate chiar si o ancheta.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button