Gaming

Jocurile Activision Blizzard au pierdut peste 60 de milioane de jucători activi

Statisticile nu arată un viitor prea bun pentru Activision Blizzard. Conglomeratul care inițial trebuia să fie cea mai bogată companie din Statele Unite a ținut recent o ședință în care au fost dezvăluite câștigurile trimestriale. Rezultatele în cauză arată că numărul de jucători este în cădere liberă, fiind vorba despre mai mult de 60 de milioane.

De anul trecut și până acum, numerele au fluctuat. Pentru primul trimestru al lui 2022, Activision Blizzard a înregistrat un profit de 1,77 de miliarde de dolari, spre deosebire de cele 2,28 de miliarde înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Câștigurile nete au ajuns la 1,48 miliarde de dolari, o scădere simțitoare de la cele 2,07 miliarde de dolari de anul trecut. Profiturile nete obținute de pe urma micro-tranzacțiilor din jocuri au scăzut și ele de la 1,34 de miliarde la 1,01 miliarde.

Activision Blizzard își pierde din popularitate

Lovitura cea mai grea vine, însă, pe partea de player base. În Q1 2021, jucătorii activi lunar ajunsesră la 435 de milioane, însă primul trimestru al noului an vede o cădere masivă, la 372 de milioane de jucători. Asta înseamnă că publisher-ul a pierdut de atunci și până acum în jur de 63 de milioane de playeri. Dintre aceștia, 50 de milioane renunță la franciza Call of Duty, în mare parte din cauza update-urilor pentru Warzone destul de neatrăgătoare, dar și pe seama vânzărilor slabe ale noului CoD Vanguard.

Cu astfel de numere în scădere de care suferă una dintre cele mai mari francize din lumea gaming-ului, tot mai mulți investitori vor fi din ce în ce mai tentați să voteze în favoarea achiziției Activision Blizzard de către Microsoft. Momentan, această achiziție trebuie să treacă prin aprobări legislative, iar dacă totul merge bine, până pe 30 iunie 2022, Call of Duty va fi servit pe platoul de argint cu sigla Microsoft.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button