RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Acesta este viitorul lui Android în Europa

Sistemul de operare Android a tot fost criticat pentru că are tendința să împingă pe gâtul tuturor aplicațiile celor de la Google, compania luând măsuri drastice și oarecum ilegale pentru a se asigura că producătorii de telefoane nu prea au de ales în această privință. Dar după o amendă de mai bine de 4 miliarde de euro, compania pare să își fi temperat apucăturile și chiar începe să ia măsuri.

Un nou update ce va sosi în viitorul apropiat pentru Google Play va afișa la prima rulare imaginea de mai sus. Aceasta vă va permite să decideți dacă vreți să păstrați în continuare atât Chrome cât și Google Search ca aplicațiile implicite pentru navigare pe web și căutare, sau dacă vreți să instalați alte aplicații. Această întrebare va fi disponibilă atât pentru telefoane noi cumpărate, cât și pentru cele care sunt deja în folosință.

Mișcarea reprezintă un pas în direcția cea bună, oferind utilizatorului ceva mai multă libertate și ajutând la crearea unui ecosistem ce nu este dominat de o singură companie. Acum să vedem dacă vor începe să își facă apariția și telefoane care folosesc sisteme de operare diferite. Așa ceva probabil nu se va întâmpla prea rapid, dar măcar putem visa la un astfel de viitor.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button