PC&Consoles

A fost lansat update-ul „Better Together” pentru Minecraft

Better Together, update-ul de Minecraft care a promis că va aduce laolaltă jucătorii de pe diferite platforme, este acum live. Anunțat inițial în luna iunie, acest update activează funcția de cross-platform play între Windows 10, Xbox, mobile și versiunile de VR ale jocului, punând la dispoziție servere masive pentru milioane de jucători.

Incluse în acest update mai sunt câteva noi iteme, opțiuni noi pentru generat (Starting Map, Bonus Chest) și găzduit noi lumi (Trust Players), introducerea unor noi reguli de joc (Show Coordinates, TNT Explodes, Natural Regeneration), și multe altele. Componenta vizuală a jocului a fost în sfârșit și ea actualizată, iar acum poți trimite link-uri cu invitații pe serverele tale către alți jucători (deși această funcție nu este încă disponibilă pentru Xbox One și urmează să fie implementată ulterior).

Noua versiune de Minecraft aduce cu sine și câteva nume noi. Astfel, de acum înainte, toate variantele de Minecraft care sunt bazate pe motorul Bedrock vor fi denumite pur și simplu Minecraft. Regula generală este ca, dacă versiunea de Minecraft de pe acea platformă poate fi jucată cu alții prin cross-play, atunci se va numi pur și simplu Minecraft. Varianta originală creată în Java pentru PC și toate celelalte variante izolate vor avea nume ce vor conține „Edition” în titlu, cum ar fi Minecraft: Wii U Edition și Minecraft: Java Edition.

Pentru cei care preferă versiunea Java clasică de pe PC, și se tem că aceasta va înceta să mai fie actualizată, nu vă faceți griji! FAQ-ul oficial spune următoarele:

Intenționăm să sprijinim în mod activ Java Edition cu noi update-uri așa cum am făcut întotdeauna, ba chiar am și angajat membri noi în echipa de producție din Stockholm.

Better Together este gratuit pentru toate platformele care suportă cross-play (nu este disponibil pentru PlayStation 4), dar pe Xbox One este amânat cu o zi sau două. Mai multe detalii puteți afla din FAQ-ul oficial pentru acest update, pe care îl puteți găsi în link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button