PC&Consoles

Upgrade grafic și cross-play pentru Minecraft

Și n-ar fi o conferință de gaming Microsoft dacă nu ar fi prezent și jocul care de acum pare să fi devenit mascota oficială a firmei, titlul pe care Microsoft nu renunță să continue a-l dezvolta și promova. Bineînțeles, este vorba despre Minecraft, copilul din flori al lui Microsoft după achiziția studioului responsabil, Mojang.

Uneori stau și mă întreb cât de departe sunt dispuși să meargă Microsoft cu dezvoltarea acestui titlu. Dacă acum doi ani ne-a fost prezentată o variantă AR (prin intermediul Microsoft Hololens) a lui Minecraft, anul acesta Microsoft ridică ștacheta și mai sus. Cea mai evidentă modificare adusă titlului este un upgrade vizual, primul de acest gen de la lansarea sa în 2010, jocul putând ulterior să ruleze în rezoluție 4K. Dar îmbunătățirile grafice nu se opresc aici. Desigur, jocul își păstrează cuburile, fără de care nu ar fi Minecraft, dar acum totul este mai lustruit, mai finisat. Sunt folosite tehnici noi de redare a luminii, umbrele au fost și ele actualizate. Pe acest update Microsoft l-a intitulat „Super-Duper Graphics Pack”, și va fi disponibil gratuit începând din toamnă.

https://www.youtube.com/watch?v=Nq_Q77bJ3H0

Pe lângă îmbunătățirile grafice, Minecraft va primi și cross-play. Asta înseamnă că toate versiunile de Minecraft vor fi unificate sub una singură, și că va exista interconectivitate între jocurile de pe diferite platforme. Personal, consider că această îmbunătățire este cel puțin la fel de importantă ca cea grafică, pentru că versiunile jocului s-au tot înmulțit de-a lungul timpului, iar diferențele dintre ele au crescut aproape exponențial. Avem Java Edition și Windows 10 Edition, ambele pentru PC, dar diferite; avem Console Edition pentru console; Pocket Edition pentru mobile, și variantele pentru Wii-U și PlayStation Vita. Unele variante au lumi mai reduse ca dimensiuni, alte versiuni nu au primit încă cel mai nou patch, anumite caracteristici și monștri puteau fi disponibili într-o versiune, dar indisponibile în altele… era un adevărat coșmar și doar să ții o evidență.

Pentru a asigura paritatea dintre versiuni, clientul de Minecraft va folosi conexiunea jocului la serviciul de Xbox Live. Nu știm exact cum sau dacă Microsoft va reuși să bată palma cu Sony în acest sens, dar ar fi cu siguranță o mișcare văzută cu ochi buni de către toată comunitatea. Deci dacă nu aveți deja Minecraft cumpărat în vreo 2-3 exemplare, acum e momentul!

Update: Sony a decis să refuze invitația la cross-play a celor de la Microsoft, deci cine are Minecraft pe o consolă PlayStation va juca Minecraft doar cu alți posesori de PlayStation, fără să se poată conecta cu jucătorii de pe alte platforme.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button