Știri

Niște hoți au furat iPhone-uri în valoare de 500.000$ printr-o gaură în perete

iPhone-urile ăstora de la Apple nu sunt populare doar printre utilizatorii de rând ca noi, ci reprezintă o atracție și pentru hoți. De-a lungul timpului am fost martori la invetivitatea acestora, însă metodele vechi sunt cele mai eficiente – asta ne-o dovedesc hoții care au furat telefoane în valoare de jumătate de milion de dolari cu un plan simplu. Au dat o gaură în peretele magazinului din locația alăturată și au avut pasaj de trecere liberă toată noaptea.

Întâmplarea s-a petrecut în America, iar magazinul prădat a fost un Apple Store din mall-ul Alderwood din Lynnwood, Washington. Hoții au reușit să pătrundă într-o cafenea care avea perete comun cu magazinul Apple și au dat o gaură în perete. Prin intermediul noii căi de acces au reușit să strecoare 436 de iPhone-uri în valoare de 500.000$.

Un plan bine-gândit pentru un heist de iPhone-uri

De obicei, oamenii care dau astfel de spargeri nu planifică prea mult. În cazul hoților din Washington, situația a fost însă diferită. Conform managerilor ambelor locații și a poliției, se pare că a fost nevoie de un plan destul de complex pentru a duce la capăt acest jaf. Hoții au pătruns în cafenea după închiderea mall-ului și au dat o gaură destul de precisă prin peretele băii. Asta fără să atingă cabluri, țevi și alte pericole.

Se pare că aceștia ar fi avut și planurile clădirii, întrucât nici măcar managerul cafenelei nu știa că locația de care se ocupă este legată în mod direct de Apple Store. Și ca să fie și mai interesantă treaba, gaura a dat direct în depozitul magazinului de telefoane, deci fie a fost noroc chior, fie un plan foarte bine gândit. În afară de valoarea telefoanelor, daunele au fost minime, cafeneaua fiind nevoită să plătească 1.500$ pentru reparația găurii din perete.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button