PCȘtiri ITTECH

Zvonuri recente arată că Intel ar putea produce plăci video

Intel începe să adune toate ingredientele necesare pentru a deveni un concurent pe piața de plăci video dedicate, inclusiv recrutarea câtorva foști angajați AMD, cum ar fi Raja Koduri și Chris Hook. În timp ce compania nu a anunțat oficial intenția de a lansa în mod specific o placă video dedicată jocurilor, ne putem aștepta ca Intel să facă acest pas, iar zvonurile prezic că vom avea ceva de văzut în acest sens la Consumer Electronics Show de anul viitor.

Anthony Garreffa de la TweakTown spune că a auzit din surse din industrie că Intel a finalizat deja prima fază a acestui proiect și „se pregătește acum pentru lansare„. Garreffa declară:

Sursele mele îmi spun să aștept sfârșitul acestui an, cu toată atenția acordată companiei Intel la CES 2019 în ianuarie, când aceasta ar putea să-și dezvăluie următoarea placă video.

Când compania a anunțat că l-a adus pe Koduri la bord pentru a-și conduce noul departament Core and Visual Computing Group (așa cum a condus anterior Radeon Technologies Group la AMD), compania a indicat că se va concentra pe „soluții grafice discrete pentru o gamă largă de segmente de calcul„. Evident, jocurile s-ar încadra în categoria „gamă largă”, așa cum ar fi literalmente orice altceva legat de grafică.

Și mai recent, Chris Hook s-a alăturat celor de la Intel pentru a fi „omul de la plăcile video” din cadrul departamentului de marketing. Înainte de a se alătura Intel, a petrecut aproape două decenii la AMD, încă de pe vremea când firma era cunoscută sub numele ATI. Din punctul nostru de vedere, angajarea lui Chris este un indiciu puternic că Intel va construi, de fapt, o placă video de gaming, așa cum indică și zvonurile.

Dacă va debuta sau nu la CES 2019, asta rămâne de văzut. Dacă Intel va face anunțul în cadrul acelui eveniment, probabil că vom putea spera la o disponibilitate în magazine aproximativ în aprilie anul viitor. Cu siguranță, nu este o presupunere foarte deplasată; tot ce trebuie Intel să facă este să pornească de la nivelul grafic pe care deja îl ocupă, să rafineze puțin experiența și să dirijeze tot acest efort către un produs final. Aceasta este, evident, o simplificare excesivă, dar ce vrem să subliniem aici este faptul că termenul limită CES 2019 nu este unul nerealist.

Ținând cont de resursele de care dispune Intel (bani, accesul la chip-uri și mulți ingineri calificați), aproape orice este posibil. Driverele de grafică ale Intel au evoluat și ele mult în ultima vreme, și în prezent reușesc să ruleze (nu neapărat bine, dar cel puțin pot rula) fiecare joc pe care l-am încercat. Tot ce are nevoie acum este un hardware mai puternic.

Desigur, și Nvidia ar trebui să aibă ceva nou pregătit pentru CES 2019 și, cine știe, poate și AMD. Orice s-ar întâmpla, va fi interesant să vedem cum va aborda Intel piața plăcilor video de gaming.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button