PCȘtiri ITTECH

Zvonuri noi despre Radeon Navi și ce vrea să facă AMD cu Ray Tracing

Ray Tracing pentru jocuri este un subiect destul de important în ultima vreme… în mare parte pentru că avem hardware pe piață care îl suportă, dar nici un joc ce chiar poate folosi funcția cu pricina.

De când a fost prezentat conceptul de DirectX Ray Tracing (DXR prescurtat), urmat de RTX, s-a ivit o întrebare destul de bună: „AMD ce face?”. Un răspuns pare să fi venit recent de la David Wang, vice-președinte al departamentului de inginerie în cadrul Radeon Technologies Group.

Acesta a declarat într-un interviu recent pentru 4Gamer că AMD va avea cu siguranță un răspuns pentru DXR, sau că cel puțin aceasta este părerea sa personală. Pe moment compania se concentrează pe componenta de Ray Tracing găsită la Radeon ProRender, dedicată segmentului de productivitate serioasă. Acesta a ținut să mai menționeze că Ray Tracing se va putea răspândi doar atunci când plăci video din toate categoriile de preț, de la low-end la high-end, vor avea suport pentru așa ceva.

Din păcate, David Wang a spus nimic despre când exact am putea vedea pe piață plăci Radeon care chiar au suport pentru Ray Tracing. Va trebui să așteptăm și să vedem dacă asta se va întâmpla cu Navi. Conform zvonurilor care circulă în ultima vreme prin internet, prima mostră a noii arhitecturi va sosi cândva prin vara anului viitor, sub forma lui Navi 12. Acest model de GPU ar avea 40 de unități de procesare, adică 2560 de nuclee(puțin mai mult ca un RX 480), ceea ce îi va oferi un nivel de performanță similar cu seria Vega curentă.

Deocamdată AMD nu a emis un anunț oficial despre când vor sosi plăci video noi de gaming pe piață… bine, RX 590 clar este pe drum ca un mic update pentru RX 580, dar nu este tocmai important.

[Overclock 3D 1, 2]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button