MORE

Zvonul despre achiziția companiei GitHub de către Microsoft a devenit realitate: $7,5 miliarde este valoarea tranzacției

GitHub este un colos de hub care are o comunitate de peste 28 de milioane de utilizatori și găzduiește peste 85 de milioane de arhive de coduri Open Source folosite de dezvoltatorii de software din toată lumea.

Interesant va fi să vedem câți dintre dezvoltatorii care colaborează în prezent pe platforma sa, vor migra către alte opțiuni, cunoscut fiind faptul că Microsoft are tendința să integreze în propriul sistem cam tot ce achizționează în materie de companii. Net-ul s-a cam încins de mesaje postate de dezvoltatori care promit să se mute pe platformele concurente, cum ar fi GitLab și BitBucket de la Atlassian.

Ca să domolească spiritele, cei de la Microsoft promit că GitHub va rămâne o platformă deschisă, astfel încât orice dezvoltator să poată contribui la ea și să o extindă, utilizând limbile de programare, instrumentele și sistemele de operare preferate pentru dezvoltarea propriilor proiecte.

„Vom ține mereu cont de feedback-ul primit de la dezvoltatori și vom investi atât în sistemul existent cât și în noi capabilități.”

Microsoft se consideră cel mai activ contribuitor de pe GitHub, cu peste 2 milioane de actualizări sau modificări făcute pentru propriile proiecte.

Noul CEO al GitHub va fi  Nat Friedman, fondatorul Xamarin, care îi va raporta lui Scott Guthrie, Directorul de Cloud și AI al Microsoft. Chris Wanstrath, fostul CEO și co-fondator al GitHub, va deveni acum un tehnician la Microsoft și i se va subordona tot lui Guthrie.

„Când vine vorba despre angajamentul nostru față de open source, judecați-ne în funcție de acțiunile pe care le-am luat în trecutul recent, de cele pe care le-am făcut în prezent și în funcție de măsurile pe care le vom lua în viitor”, spune CEO_ul Microsoft, Satya Nadella, în încercarea de a diminua efectul negativ al veștii despre această achiziție. 

Tranzacția, care s-a realizat în acțiuni, va fi finalizată până la sfârșitul anului curent. În 2015, compania GitHub a fost evaluată la $2 miliarde.

Sursa

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button