Tech&ITPCTECH

Zvon: Zen 3 și RDNA 2 ar putea sosi la toamnă

Aș zice că vă paște un upgrade, dar vin în octombrie

Problemele planetare e sănătate au cam pus pe butuci planurile multora pentru upgrade-uri. Nu de alta, dar plăci video ce trebuiau să fie anunțate zilele astea n-au prea mai fost anunțate. Așa că nu avem parte de noutăți din partea celor de la Nvidia deocamdată. Iar pentru AMD, se pare că va trebui să așteptăm până la toamnă.

Conform celor mai recente zvonuri care s-au scurs de pe internet în ultimele zile, AMD pregătește noua generație de hardware prin luna octombrie. Asta se referă atât la plăci video, cât și la procesoare. Atunci am putea vedea primele modele de Ryzen 4000 bazate pe Zen 3, pentru desktop, ce încă se vor mai folosi de socket-ul AM4 existent. Acestea vor fi făcute tot pe procesul de 7 nanometri, dar arhitectura ar trebui să ofere suficiente noutăți cât să justifice upgrade-ul pentru cei care încă mai sunt la prima sau a doua generație Ryzen. Cel puțin asta sperăm.

Pe partea video ar trebui să vedem în aceeași perioadă primele plăci video RDNA2, cu suport deplin pentru DirectX 12 Ultimate, cu tot cu Ray Tracing și toate acele bunătăți pe care le putem vedea și la noua generație de console.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button