MORE

Zvon: Vega ar putea avea cea mai bună performanță la minat cryptomonede

Plăcile Vega 64 și Vega 56 se pregătesc de lansarea de pe 14 august, iar informații noi despre ele apar în fiecare zi. Deși nu am putut verifica validitatea știrii de mai jos, premisa este una cel puțin interesantă. Fiind vorba doar despre un zvon, tratați următoarele rânduri cu scepticismul aferent.

Cel mai nou zvon sugerează că Vega ar putea fi o forță redutabilă când vine vorba de minat Ethereum. Informația ar putea fi adevărată, dar ar putea la fel de bine și să nu fie. În cursul zilei de ieri două site-uri au publicat rapoarte despre performanțele noilor plăci care, dacă s-ar adeveri, ar depăși cu mult orice altă placă video de pe piață din acest moment. Overclock3D.net, citând declarații nefondate de pe un forum, anunță că noile plăci Vega ar putea avea o performanță la minat Ethereum de 70-100 MH/s. În același timp, Videocardz.com afirmă că o sursă de-a lor ce nu poate fi divulgată, i-a informat că performanțele plăcilor Vega ating 60 MH/s.

Aceste cifre sunt cu siguranță impresionante, dacă nu chiar umflate de-a dreptul (cel puțin în cazul Overclock3D.net). AMD a început de curând să livreze plăcile Vega Founder’s Edition, iar unul dintre site-urile concentrate pe minatul de cryptomonede a efectuat câteva teste. Rezultatul a fost de 38.5 MH/s. Ținând cont că Vega FE este o placă profesională ce costă 1000 dolari, ne putem aștepta ca performanța modelelor de gaming să fie sub această limită. Dar putem presupune că se încadrează lejer în marja de 30 MH/s.

Aparent însă ultimul driver Radeon Software Crimson ReLive dublează performanța hash rate-ului plăcilor Vega. Dacă această afirmație se va dovedi a fi adevărată, atunci performanța noilor modele ar putea depăși 70 MH/s. Ideea că un driver poate spori performanțele unei plăci video nu este complet nouă. Nvidia a lansat săptămâna aceasta un driver care a triplat puterea de calcul pentru modelele Titan Xp.

Multe informații prezentate aici sunt doar speculații, dar asta nu înseamnă că nu e posibil să se adeverească. Înainte de a da crezare oricărui zvon, sfatul nostru este să așteptați data de 14 august când noile plăci vor fi lansate, embargoul presei ridicat, și toate site-urile de tehnologie vă vor inunda cu informații, teste de performanță și comparații cu diferite modele ale concurenței.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button