Tech&ITTECHTelefoane

Zvon: Valve și Apple colaborează la un dispozitiv AR

Oare ce AR putea fi?

Umblă vestea zilele acestea prin presă că Valve și Apple au format un parteneriat pentru dezvoltarea unei unelte specializate de realitate augmentată. Nu este vorba de un Valve Index, din moment ce acela este un headset de realitate virtuală, ci de unul dedicat realității augmentate, sau oricum va decide cineva la un moment să definească acest termen în limba română.

Acest dispozitiv de AR ar urma să fie asamblat în Taiwan, iar lansarea sa ar fi pe undeva prin a doua jumătate din anul 2020. Nu este încă în totalitate clar ce formă ar putea lua, dar ceva ca o pereche de ochelari simpli pare destul de posibil, fiind mai apropiat de un accesoriu de modă ca soluțiile de VR.

Valve nu este la prima încercare de a face un dispozitiv de AR, divizia sa de hardware chiar dezvoltând unul, înainte de a fi închisă. Acel dispozitiv s-a manifestat sub forma lui CastAR, ce din păcate nu a avut prea mult succes, dar a cărui tehnologie a fost utilizată recent pentru Tilt Five. Totuși, acești ochelari diferă de implementarea pe care probabil o dorește Apple, din moment ce sunt cam mari și sunt făcute pentru a juca în multiplayer on-line jocuri de societate și RPG-uri Pen and Paper.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button