PCȘtiri ITTECH

Zvon: Următoarea generație GeForce are acum o dată de lansare

Au existat câteva zvonuri despre seria GeForce 11, iar Nvidia le-ar putea pune capăt la toate, dacă s-ar hotărî să anunțe în sfârșit generația următoare de plăci video. Acest lucru totuși se va întâmpla în curând. Cât de curând? Dacă e să dăm crezare unui presupus e-mail trimis de unul dintre partenerii hardware ai companiei, plăcile video GeForce 11 vor începe să apară luna viitoare.

Cel mai recent zvon provine de la Gamer Meld, un canal YouTube dedicat știrilor hardware despre jocuri. Gamer Meld pretinde că a primit un e-mail de la unul dintre partenerii constructori de plăci video Nvidia, care precizează că data lansării pentru seria GeForce 11 a fost amânată. Lansarea eșalonată va începe la sfârșitul lunii august cu GeForce GTX 1180 și va continua până la sfârșitul lunii octombrie. Iată datele afișate în e-mail, cu link-ul către clip în josul paginii:

GeForce GTX 1180: August 30
GeForce GTX 1170/1180+: September 30
GeForce GTX 1160: October 30

Există câteva lucruri aici pe marginea cărora am putea comenta. Primul este menționarea unui GeForce GTX 1180+. Nu este clar dacă se referă la un GeForce GTX 1180 Ti sau, mai probabil, la o variantă overclockată a lui GeForce GTX 1180.

Apropo de asta, țineți cont că aceste date de lansare sunt anume pentru acest partener, identitatea sa nefiind dezvăluită, și nu se referă neapărat la plăcile proprii Nvidia, Founders Edition. Cu toate acestea, dacă e-mailul este real (ceea ce este un mare „dacă”) și dacă planurile nu se schimbă, ne așteptăm ca partenerii de top ai platformei Nvidia să aibă același program de lansare.

Anterior, se zvonea că următoarea generație de plăci video Nvidia destinate consumatorilor va fi lansată în această lună. Nu știm dacă acest lucru a fost vreodată adevărat, deși este în concordanță cu ceea ce pretinde acest presupus e-mail.

Deoarece noi și alți parteneri și producători avem un exces de plăci video neterminate sau nevândute din generația 10xx, Nvidia a decis să amânăm lansarea plăcilor 11xx.

Acest lucru este plauzibil, deși reprezintă în același timp și un semn al unei slabe planificări. În urma unui deficit de plăci Pascal pentru cea mai mare parte a anului trecut, este interesant faptul că există o acumulare bruscă a inventarului chiar înainte ca lucrurile noi să fie lansate. Există, de asemenea, problema unui partener care dezvăluie aceste informații într-un e-mail. În mod normal, producătorii nu vorbesc despre un excedent uriaș pe care trebuie să-l vândă, iar în cazurile în care ar putea face acest lucru, bănuiesc că se face de obicei telefonic sau personal.

Chiar dacă e-mailul este fals, însă, seria GeForce 11 este probabil foarte aproape. Un lucru pe care-l știm cu siguranță este că Nvidia a planificat să vorbească despre noua generație de plăci video la conferința Hot Chips din august. Dacă aceste noi plăci vor fi lansate înainte sau după, va trebui să așteptăm și să vedem.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button