PCTECHTech&IT

Zvon: următoarea generație de procesoare Intel apare în octombrie

S-ar putea să vedem a noua generație de procesoare Intel Core (Coffee Lake) mai devreme decât ne-am fi așteptat. Potrivit unui articol de pe Wccftech, citând surse anonime, compania va lansa noile procesoare pentru desktop și chipset-ul Z390 pe 1 octombrie.

Mai exact, zvonul se referă la Intel Core i9-9900K (8 nuclee / 16 fire de lucru), Intel Core i7-9700K (8 nuclee / 8 fire de lucru) și Intel Core i5-9600K (6 nuclee / 6 fire de lucru).

Documentele pe care Wccftech le-au analizat sugerează că toate cele trei chip-uri vor fi făcute pe tehnologia Intel de 14nm++. Fiecare are un TDP de 95W. Core i9 are o memorie cache de 16 MB, frecvența de bază de 3,6 GHz care poate atinge până la 5,0 GHz în modul turbo (în modul de lucru single sau dual core). Core i7 are un cache de 12 MB, aceeași frecvență de bază ca a lui Core i9, dar un mod turbo de 4,9 GHz (single core). Core i5 are cache 9 MB, frecvență de bază de 3,7 GHz și o amplificare de până la 4,6 GHz (single core).

Wccftech, de asemenea, speculează că Core i5 va costa aproximativ 250 dolari, Core i7 va ajunge la aproximativ 350 dolari, iar Core i9 va avea un preț de aproximativ 450 dolari. În cazul în care aceste zvonuri sunt corecte, mai multe chip-uri din generația a noua ar putea fi lansate în primul trimestru al anului 2019.

Desigur, acestea nu sunt primele zvonuri apărute în ultimele săptămâni despre noile procesoare Intel, deci primiți informația de mai sus cu o doză bună de scepticism.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button