TECHTech&ITTelefoane

Zvon: toate modelele de Galaxy S10 vor avea cititor de amprentă pe ecran

Încă de la Galaxy S8 au existat zvonuri despre un cititor de amprente în display. Samsung ar putea să facă saltul anul viitor cu Galaxy S10, dar nu este așa de simplu. Vor exista trei modele S10 și doi cititori de amprente diferite, după cum ar afirma zvonurile.

Samsung a raportat că a colaborat cu Qualcomm pentru a utiliza cititoarele ultrasonice în cele două modele S10 de ultimă generație, în timp ce al treilea model va utiliza un cititor optic intern (tipul utilizat în telefoanele actuale).

Un cititor cu ultrasunete este de aproximativ 3 ori mai scump decât cel optic. Cu toate acestea, captează o imagine 3D a degetului, făcându-l mai sigur, dar și mai rezistent – nu este afectat, de exemplu, de grăsime sau de apă.

Ne așteptăm ca Samsung Galaxy S10 să fie lansat în februarie și să devină disponibil în martie.

Analiștii de la IHS Markit estimează ca anul viitor vor fi livrate 100 de milioane de telefoane cu un cititor de amprente in-display, marcând o tranziție clară de la tipurile vechi de cititori.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button