GamingMobileȘtiri IT

Zvon: Samsung ar putea investi 40 milioane dolari în Niantic

Niantic, studioul de jocuri din spatele lui Pokemon Go, este posibil să obțină în curând o investiție majoră din partea companiei Samsung.

Potrivit unei știri publicate de The Inquirer și care citează surse anonime, Niantic va fi destinatarul unei infuzii de 40 de milioane de dolari de la Samsung într-o afacere care include cele două companii în vederea colaborării pentru titluri exclusive de jocuri.

Detaliile includ, de asemenea, jocuri Niantic pre-instalate pe smartphone-urile Galaxy, pe lângă acordul dintre Samsung și Epic Games, care a dus la preinstalarea lui Fortnite pe Galaxy Note 9.

Conform The Inquirer, o sursă a spus că acordul Samsung – Niantic se va concentra pe un joc Harry Potter care foloseste stylusul pentru a acționa ca o baghetă magică.

În prezent, nu este clar dacă va veni ca o versiune revizuită a noului joc Niantic, Harry Potter: Wizards Unite, care urmează să fie lansat în 2019, sau ca un joc nou conceput pentru telefoanele Galaxy.

Despre jocul cu Harry Potter s-a dezvăluit la începutul acestei luni că acest titlu (inițial așteptat să fie lansat în 2017) este amânat până în anul viitor. Potrivit unui comunicat de presă, jucătorii vor „explora împrejurimile lumii reale pentru a dezvălui un mister global, vor face vrăji și vor întâlni fiare și personaje iconice de-a lungul drumului„.

Între timp, alte detalii despre un acord între Samsung și Niantic sunt destul de vagi în acest moment, dar – din nou, dacă este adevărat – există cu siguranță un raționament solid pentru ambele companii să facă acest lucru. Niantic are nevoie de o infuzie de bani înainte de a face tranziția către o companie publică, în timp ce divizia de telefonie mobilă a Samsung încearcă să obțină o modalitate de a ieși în evidență față de restul concurenței. Ambele părți au început negocierile. Niantic nu a vrut să se implice prea mult într-o relație care implică jocuri exclusive fără o investiție din partea Samsung, iar ambele companii au convenit reciproc asupra cifrei de 40 de milioane de dolari ca cifră, potrivit The Inquirer.

În timp ce zvonul precizează că vom auzi un cuvânt oficial despre acest lucru înainte de sfârșitul anului, există întotdeauna o șansă, desigur, ca ambele companii să decidă să aștepte și să lase acest lucru să facă parte din seria de anunțuri lansate la Mobile World Congress în februarie, când Samsung este așteptat să dezvăluie Galaxy S10.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button