Știri ITPCTECH

Zvon: Ryzen 4000 aduce cu 20% mai multă performanță

Și câteva alte surprize

Ne aflăm la sfârșitul anului. Toată lumea a plecat acasă, industria de IT și jocuri este în concediu, și în mare parte avem doar postări de pe Twitter și zvonuri de rumegat pe la știri.

Spre exemplu, s-a ivit în ultimele zile un zvon că arhitectura Zen 3, folosită pentru procesoarele Ryzen 4000, ar putea aduce un spor de performanță total de aproximativ 20% față de modele Ryzen 3000 aflate acum pe piață. Conform zvonului, vom avea parte de un spor de 17% pe partea de instrucțiuni per ciclu de procesare, alături de frecvențe mai mari cu cel mult 200MHz.

Noua arhitectură nu este însă o simplă revizie a lui Zen 2, nu vorbim aici de Zen 2+, ci de ceva foarte diferit. Așa că pe partea de floating point este prezis un spor de 50% la performanță, AMD aparent încercând să micșoreze din avantajul pe care încă îl mai are Intel cu al său AVX512. Pe partea de integer sporul este de doar 12%.

Generația următoare de procesoare ar trebui să își facă simțită prezența prin primăvara anului viitor.  Aceasta va fi ultima serie de procesoare compatibilă cu platforma AM4 și cu siguranță va reprezenta un upgrade însemnat pentru cei care merg deja de câțiva ani cu un Ryzen 1000. Bine, având în vedere că vor fi și procesoare cu 16 nuclee, vor avea parte de un upgrade însemnat și cei care au acum un procesor Ryzen 3000 cu 8 sau 12 nuclee.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button