MORE

Zvon: Procesoarele Zen nu vor avea varianta Dual Core sau Quad Core

Spre sfarsitul acestei toamne vom avea parte de o generatie noua de procesoare de la AMD, prima bazata pe tehnologie cu adevarat noua dupa aproape 5 ani de zile de Bulldozer.

Cel mai nou zvon care circula pe internet arata posibilitatea ca primele editii ale procesoarelor Zen sa nu includa optiuni Dual Core sau Quad Core. Pe cat de mult s-ar intelege sa nu mai existe procesoare cu doua nuclee, din moment ce pana si telefoanele mobile par sa le abandoneze, absenta unui Quad Core este surprinzatoare, din moment ce aceste procesoare inca mai sunt foarte viabile.

In schimb, procesoarele Zen vor fi livrate in variante de 8 nuclee si posibil cu 6 nuclee. Au fost zarite in ultimul an planuri pentru o varianta de 12 nuclee a unui procesor Zen, asa ca nici acesta nu va sosi in 2016.

Merita mentionat ca aceste procesoare nu vor fi ca cele din seria FX 8000 say FX 6000. Acestea aveau pe hartie 8 si 6 nuclee, dar din moment ce doua din nuclee imparteau aceasi componenta de calcul pentru numere cu virgula, nu erau tocmai intregi.

Seria Zen va folosi nuclee complet intregi, asa ca un procesor cu 8 nuclee AMD va putea fi mai direct comparat cu unul care are 8 nuclee de la Intel. Vor avea pana si o tehnologie similara cu hyperthreading. De asemenea, pentru ca Zen nu are performanta lui Bulldozer (care nu avea macar performanta unui Phenom II), aceste nuclee aditionale chiar vor vor avea ceva de facut.

[Bits ‘n Chips]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button