Știri ITTECHTelefoane

Zvon: Primele telefoane pliabile ar putea fi anunțate în acest an

Analiștii din domeniu estimează că primele smartphone-uri cu afișaje pliabile vor intra pe piață până la sfârșitul anului. Atât Apple cât și Samsung, Huawei, LG, Oppo, Lenovo și ZTE au toate brevete referitoare la telefoane pliabile.

După cum știm din nenumăratele brevete înregistrate de Apple, acestea reprezintă o modalitate foarte nesigură de a anticipa lansările de produse, dar specialiștii citați de Digitimes par să se bazeze pe faptul că numărul mare de producători care explorează această tehnologie înseamnă că cel puțin unii dintre ei vor ajunge probabil să o implementeze în etapa de producție.

Există unele motive pentru a considera că acest lucru este probabil mai mult decât doar un zvon. Design-ul pliabil a fost cândva extrem de popular, atât pentru feature phones cât și pentru telefoanele inteligente, inițial cu un ecran în jumătatea de sus și cu o tastatură în cea de jos. Este o modalitate de a genera o suprafata mai mare intr-un format mai ușor de suportat în buzunar. Și am văzut și un număr de telefoane Android pliabile cu ecrane în ambele jumătăți, deși acestea cuprind două afișaje separate, nu doar unul pliabil.

Un raport coreean sugerează că cel puțin Samsung va anunța telefoanele pliabile anul acesta, chiar dacă acestea nu vor fi puse în vânzare până în anul următor, în timp ce același articol sugerează că Huawei ar putea fi primul producător care va lansa pe piață un astfel de model.

Au existat și câteva zvonuri conform cărora chiar și Apple lucrează la un iPhone pliabil, majoritatea fiind însă bazate doar pe câteva brevete ale companiei care, așa cum am mai spus, nu pot fi de încredere când vine vorba de anticipat următoarele dispozitive pe care compania le-ar putea lansa pe viitor.

Pe voi v-ar tenta un astfel de telefon? Vă așteptăm părerile în rubrica de comentarii aici cât și pe Facebook.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Zvon: Primele telefoane pliabile ar putea fi anunțate în acest an - Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button