PCTECHTech&IT

Zvon: prețul SSD-urilor ar putea scădea cu peste 50%

Potrivit unei știri de pe DigiTimes din această săptămână care menționează „surse din industrie”, prețurile la flash-ul NAND vor continua să scadă în 2019, după ce au înregistrat deja o scădere de 50% în acest an. Rapoartele anterioare au arătat că prețurile SSD ar putea scădea până la nivelul de 0,08 dolari pe GB în 2019.

Raportul DigiTimes a constatat că scăderea continuă a prețurilor pare să se datoreze în primul rând producătorilor SSD care își extind capacitatea de producție pentru a spori profitabilitatea, precum și adoptarea tehnologiei 3D NAND pe 96 de straturi. Tehnologia permite densitatea SSD-urilor și, prin urmare, stocarea mai ieftină.

Simon Chen, presedinte al Adata Technology, un cunoscut producător de DRAM și SSD din Taiwan, a declarat că producătorii de flash-uri nu numai ca au continuat să sporească capacitățile de producție pentru flash-urile lor, dar ca produsele flash NAND vor putea avea scăderi efectiv mai mari ale prețurilor în 2019, comparativ cu acest an.

Mulți dintre vânzătorii flash storage se așteaptă să înceapă producția în masă a SSD-urilor 3D NAND cu 96 de straturi în prima jumătate a anului 2019. Cele mai multe dintre acestea construiesc capacități pentru fabricarea a 50.000-100.000 de chipuri 3D NAND pe 96 de straturi pe lună, în timp ce Yangtze Memory Technology din China se așteaptă ca tehnologia să atingă o capacitate de producție de 150.000 de chipuri pe lună.

Aceleași scăderi de preț nu par a fi așteptate pe piața DRAM, în primul rând pentru că se pare că există o concurență mai redusă acolo. Cei trei producători de chipuri DRAM (Samsung, SK Hynix și Micron) nu intenționează să extindă prea mult capacitatea în 2019, chiar dacă va exista o creștere a cererii de DRAM pentru sistemele de jocuri, centrele de date și industria automobilelor, potrivit lui Chen.

În septembrie, s-a anunțat că Samsung va limita producția de DRAM în 2019, menținând prețurile actuale ridicate pentru DRAM.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button