PCȘtiri ITTECH

Zvon: O nouă placă video Radeon Polaris pe 12nm pare a fi pe drum

Din categoria: „De ce trebuie să vând PC-ul ca să îmi permit o placă video?”, lansarea noilor plăci grafice Nvidia a lăsat o gaură destul de mare… nu doar în bugetul amatorilor de grafică, dar și în piață. Nu prea există plăci video noi care să fie disponibile la un preț rezonabil.

Ar fi genul de lucru de care ar putea profita o anumită altă companie, iar conform unor mici indicii care s-au ivit prin kernel-ul de Linux, AMD pare că tocmai asta va face. A fost găsită o referință la un nou GPU din seria Radeon Polaris, cu numele de cod 0x6FDF. Această placă video nu prea există în vreo altă bază de date până acum.

Nu există absolut nici un fel de altă informație despre ce exact ar putea fi această placă video, dar din moment ce este bazată pe Polaris, pare destul de probabil că nu va fi tocmai un simplu rebrand, cum s-a întâmplat cu seria 500. Speculația principală este că vom avea parte de o variantă pe 12 nanometri a seriei. Conform estimărilor atașate speculațiilor, asta ar putea duce la un spor de performanță de până la 15%, asta dacă nu cumva vor intra în calcul schimbări de arhitectură și poate folosirea unui GPU mai mare ca cel cu 2304 de nuclee de procesare grafică.

Zvonul de astăzi nu este primul de acest gen, posibilitatea ca un nou Polaris să fie lansat tot persistă de prin luna iulie. Hardware-ul nou ar putea să își facă apariția prin octombrie, dacă zvonul este adevărat.

Avantajul principal pe care l-ar avea un Polaris pe 12 nanometri, pe lângă performanța ceva mai bună față de Radeon RX580 sau de GeForce GTX 1060, ar fi prețul. În special acum că nu mai devorează sectorul de minat bitcoin tot stocul.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button