PC

Zvon: Nvidia Volta vine abia la seria GeForce 3000

O nouă veste despre plăcile video Nvidia mișună acum pe internet. Este vorba de un zvon momentan fără confirmare, așa că nu luați asta ca fiind fapt. Dar având în vedere cât de bună este securitatea informațiilor din industrie în ultima vreme, poate că nu este tocmai imposibil.

Zvonul susține că Nvidia va trece la un proces de fabricație pe 12 nanometri pentru Volta, iar plăcile comerciale construite pe această tehnologie vor fi disponibile abia în anul 2018. Pe lângă un procesor grafic nou, făcut pe un proces de fabricație nou, seria GeForce 3000 ar urma să aducă și standarde noi de memorie. Plăcile video din segmentele medii și poate chiar cele inferioare vor folosi GDDR6, în timp ce modelele high-end se vor folosi de HBM2.

GDDR6 încă mai este în dezvoltare și ar trebui să fie lansat în 2018, așa că zvonul nu este tocmai improbabil. Acest standard de memorie va dubla lățimea de bandă față de GDDR5 și oferă un avantaj simțitor față și de GDDR5X.

Asta înseamnă că seria de plăci video GeForce 2000 nu va fi bazată pe tehnologie nouă, ci pe o revizie a lui Pascal, de la care se așteaptă un spor de performanță considerabil mai mic decât saltul masiv de la Maxwell la Pascal.

Iarăși, nu este confirmat nimic, este un zvon.

[Tweaktown]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close