PCȘtiri ITTECH

Zvon: Noile plăci Nvidia ar putea fi mai scumpe ca cele vechi

Am tot avut numeroase vești mai mult sau mai puțin probabile despre următoarea generație de plăci video Nvidia în ultima vreme. Iar acum vine unul nou care nu sună la fel de promițător ca veștile de până acum. Sună de-a dreptul trist.

Informația nu este confirmată, și nu va fi până la anunțul oficial, care se va întâmpla atunci când se va întâmpla, probabil la Gamescom luna viitoare. Sper să nu se confirme, fiindcă informația, venită de la Digitimes, susține că noile plăci video vor fi mai scumpe ca cele existente.

Știu că unii vor spune „Dar are sens, plăcile vechi sunt pe piață de când hău, prețul lor va scădea, iar cele noi normal că sunt mai scumpe.” sau „Păi, e normal, adică ai un 1170 mai performant ca un 1080 Ti, cum să nu coste mai mult?”. Eh, hai să disecăm aceste două argumente la rând.

Plăcile vechi nu vor scădea în preț. Conform zvonului, acestea vor rămâne la prețul la care sunt acum, iar cele noi vor fi și mai scumpe, sperându-se că mania cripto-monedelor de anul trecut va reveni și va duce la epuizarea stocului de plăci vechi la prețul actual, nu la unul scăzut.

Apoi, ca standard se așteaptă ca generația nouă de plăci video să fie mai bună ca cea anterioară, dar dacă prețul crește din nou, va fi a doua scumpire consecutivă a plăcilor video Nvidia. Generația 1000 era deja cu până la 50 de dolari mai scumpă ca cea anterioară, și asta fără să pun la socoteală modelele Founders Edition. Sigur, avem plăci video mai performante ca acum 4 ani, dar poate chiar și cu 100 de dolari mai scumpe ca preț de bază.

Priviți totuși partea bună. Poate acest zvon nu se va adeveri.

[The Inquirer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button